Friday, February 16, 2018

Throwback Lyric : If Life Is Short - The Moffats

10:30 PM 1 Comments





Isn't it funny 

How times seems to slip away 
So fast 
One minute you're happy 
The other you're sad 
But if you give me one more chance 
To show my love for you is true 
I'll stand by your side 
Your whole life trough
If life is short 

Why won't you let me love you 
Before we run out of time 
If love is so strong 
Why won't you take the chance 
Before our time has come 
If life is so short 
If life is so short
Love is a word that explains 

How I feel for you 
And when you're in my arms 
All my dreams come true 
And when you're not around 
You can't hardly see 
These tears that I'm crying 
Now are for you to be with me
If life is short 

Why won't you let me love you 
Before we run out of time 
If love is so strong 
Why won't you take the chance 
Before our time has come 
If life is so short 
If life is so short



Love This Song,
Alam

Wednesday, February 14, 2018

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG

12:25 AM 7 Comments
Seronok tau join giveaway LubukSeni.com
So far, puas hati dengan hadiah yang di-offer. Selain spesis jarang ditemui, hadiah meleleh tu untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la tak join kanss.
Nak join giveaway? Klik je gambar bawah ni ya!
Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:
Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini] Jom korangg follow LubukSeni sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. 
Follow rerapatt okke!

Tuesday, February 13, 2018

Happy Chinese New Year 2018 !!

10:35 PM 2 Comments
Hellooo!!



Happy Chinese New Year 2018 to all Chinese in the world.




Our engineers going to a long Holiday/vacation period during Chinese New Year.

Hope their enjoy the celebration with Family member and Friends.



Me also turn ON the holiday mode as i am working Normal shift .

May relax my body and mind for a week from thinking about vision software inside my head.

"Gong Xi Fa Cai! Wishing you good health, happiness, and prosperity in the year of the Dog".

Monday, February 12, 2018

TERKINI : VIDEO BANGUNAN KWSP TERBAKAR

9:16 PM 2 Comments

Kebakaran Bangunan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dekat sini berpunca daripada percikan api ketika kerja pengubahsuaian di tingkat satu yang terkena panel tingkap yang mudah terbakar, kata Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) Jabatan Perkhidmatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Datuk Soiman Jahid - Berita Harian






Monday, February 5, 2018

Review : Masalah Rambut Gugur

6:34 PM 13 Comments
Salam Semua...

Perkongsian ini adalah dari pengalaman sebenar Alam . Sejak akhir2 ini alam mempunyai masalah
rambut gugur dan kulit kepala yang kering.

Entah kenapa , bagi diri Alam sendiri berfikir mungkin kerana faktor iklim yang panas sekarang ataupun
banyak berfikir.Sebab Alam ada terbaca artikel ..salah satu sebab rambut gugur adalah sebab banyak 
berfikir contoh nya Albert Einstein.

Hal ni buat kan Alam stress tau..ya la...bak kata orang ...ishhh tak payah orang nak katalah senang
..Rambut ni Mahkota wanita dan rambut yang sihat jugak membuatkan Wanita ni jadi lebih yakin.
Ini kalau nak makin nipis..macamana nak yakin depan cermin??






Setengah orang cakap ..kalau kita ikat rambut dengan ketat pun boleh menyakibatkan rambut 
gugur..tapi rambut Alam ni tak de la sampai ke bahu pun..nak diikat pun tak boleh dah..

Ada la pulak Alam try amalkan makan B complex shaklee tu kononnya untuk bg zat besi nak tampung
kekurangan nutrien dalam badan Alam ni..pun tak berkesan jugak..mungkin tak sesuai untuk rambut Alam
dan sesuai untuk bagi nutrien yang lain je..tak pe la..Alam pun tak salah kan Shaklee..Tak semua produk
sesuai ..ye la..setiap orang bukan sama..

Ok..dah panjang berceloteh gara2 rambut Alam gugur...

Disebabkan Alam kemurungan..En Suami pun try la beli produk ni

Dari V Asia.


Fungsinya untuk

Membantu melebatkan rambut dan kesan yang lebih baik dari krim dan gel. Didatangkan dengan Syampu Ikalurus 40 ml secara percuma.

Membantu mengekalkan melanin rambut agar kekal kehitaman.
Sesuai digunakan sebagai tonik harian siang dan malam supaya akar rambut kekal sihat dan segar.

Membantu membekalkan nutrisi, protein, vitamin dan mineral yang lengkap bagi menggalakkan pertumbuhan rambut , melebatkan rambut dan menguatkan akar rambut.
Bertindak sebagai aromaterapi yang menyihatkan, menyegarkan kulit kepala dan menenangkan pengguna.
Membantu mengatasi masalah rambut gugur, gatal kulit kepala dan kelemumur.

Cara penggunaan ditulis di kotak..

Selepas menggunakan SYAMPU IKALURUS, sembur tonik SUBURAMBUT  dan ratakan pada kulit kepala.



Ini adalah review dari Alam sendiri memakai Set Tonik Subur Rambut ni..Mungkin sesuai untuk 
orang lain..Tapi tetap tak sesuai untuk Alam..

Sedih la..Lepas pakai jadi makin kurang terus rambut..semakin nipis..



Set ni ada 2 ..shampoo dan tonik ..Tonik dia memang wangi dan menyejukkan kulit kepala..

tapi tetap tak LUT..

Alam dah guna 2 Kotak ..dan dek kerana makin kurang dan nipis..Alam stop pakai..ye la..kalau guna sekali
nanti mungkin tak berkesan kena try banyak so Alam try guna 2 kotak selama 2 bulan..Hasil tetap 
tak memuaskan

Ada yang nak rekomen kan Produk lain x? Mungkin berhasil..Alam amat menerima sebarang komen.
Terima kasih.



Saturday, January 27, 2018

Pencuri Penulisan Blog !!

7:57 PM 12 Comments
Pencuri Penulisan Blog | Alam rasa semua blogger mempunyai masalah yang sama dan kadang tanpa kita sedari ayat2 yang kita taip panjang berjela kekadang dengan senang dan mudah je para blogger yang malas nak menaip ni copy paste je penulisan .

Ok..Tanpa menangguhkan masa dengan laju mencari cara-cara untuk mengelakkan copy paste dari pakcik "google "..so..here tutorial dari https://brojamz.blogspot.my/

Langkah muda je ..Tak susah sangat ..

Ikut langkah ni..

  • Firstly Login ke www.blogger.com
  • Dari halaman Dashboard,  Select Theme > Edit HTML
  • Pastu cari code </head> ( langkah mudah tekan Ctrl+F atau F3 di keyboard )
  • Tambahkan code dibawah ini ke dalam code <body> .

<script type="text/javascript">
if (typeof document.onselectstart!="undefined") {
document.onselectstart=new Function ("return false");
}
else{
document.onmousedown=new Function ("return false");
document.onmouseup=new Function ("return true");
}
</script >


Select : Edit HTML di Dashboard

Click Ctrl+F to find the </head>

Paste code macam tu (''  , )


Selamatkan penulisan kita.

Luv ,
Alam

Pages