Pages

Ingin Kurus Cepat ? Elak makan SATU BENDA INI..

7:34 PM

Siapa yang tak nak kurus ? Jika dihati tu ada niat nak kurus , pasti kita perlu elak makan makanan yang kita sedia tahu mempunyai penuh dengan lemak dan krim.


                                                    

Para saintis masih tidak pasti mengapa pemanis buatan mempunyai kesan negatif terhadap kesihatan kita.

Lemak dan krim adalah pemanis yang penuh dengan zat yang boleh menaikkan berat tubuh kita.

Tapi perlulah diingatkan , GULA ADALAH PERLU DALAM TUBUH BADAN MANUSIA.

Jika tubuh kurang zat gula kesannya amat bahaya seperti 
  • sentiasa rasa kelaparan 
  • lesu tubuh badan
  • kurang semangat untuk bekerja
  • tidak bertenaga
  • mudah letih 
  • kurang tidur / susah untuk tidur.
  • pengsan
  • pitam

SEMUA DI TANGAN ANDA..

NAK KURUS ??

CARA ALAM  MUDAH JE..

Dalam seminggu Alam makan nasi 2 kali sahaja dan minum susu kurang manis.

Alam makan jugak Fast Food tetapi dalam sebulan cuma 2 atau 3 kali sahaja.


Sayur hijau kena makan dalam kuantiti yang banyak tapi bukan la selori seminggu..hehe


Carta pemakanan takda la macam diet Atkin..sebab Alam tak makan sangat ayam rebus selalu, Alam ganti dengan Ikan dan Bihun Sup.

Boleh dikatakan Alam banyak makan bihun ganti dengan nasi.

Alam tak makan mee dan maggi...Roti Alam makan pagi 2 keping dengan telur separuh masak.

Itu Cara Alam...

(''  ,)






You Might Also Like

7 comments

  1. Mama pun dh kena diet ni.. lepas raya badan DH Naik balik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. chaiyok....hehe...kurus cara sihat ..bagus utk kesihatan

      Delete
  2. Nampak mudah cara akak berdiet ni. Siqah nak follow sangat tapi aduhai, payah eh kak. Nak kena kuatkan hati dan perasaan ni. Huhu.

    Good luck, kak <3

    ReplyDelete
  3. Gula memang tak elok untuk kesihatan jika berlebihan..
    Jalan selamat makan lebih sayuran & buah-buahan, kurangkan makanan segera dan processed food.. LZ kurus susah pula nak naik berat badan tapi masih kena guna formula diet yang sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada macam2 cara pengguna gula dalam seharian..Nasi tu pun penuh gula..tapi kita hadkan .
      Tak makan nasi bukan orang Asia..tapi Nasi boleh kita set nak makan dalam kuantiti banyak atau sikit..

      Delete
  4. hmm nice info.. disiplin pun penting jugak kan sis ^^ huhu

    singgah + follow sini.. ^^

    http://www.mohdnoorshawals.com/

    ReplyDelete

Popular Posts

Babab Story