Monday, February 5, 2018

# Rambut Gugur # Review

Review : Masalah Rambut Gugur

Salam Semua...

Perkongsian ini adalah dari pengalaman sebenar Alam . Sejak akhir2 ini alam mempunyai masalah
rambut gugur dan kulit kepala yang kering.

Entah kenapa , bagi diri Alam sendiri berfikir mungkin kerana faktor iklim yang panas sekarang ataupun
banyak berfikir.Sebab Alam ada terbaca artikel ..salah satu sebab rambut gugur adalah sebab banyak 
berfikir contoh nya Albert Einstein.

Hal ni buat kan Alam stress tau..ya la...bak kata orang ...ishhh tak payah orang nak katalah senang
..Rambut ni Mahkota wanita dan rambut yang sihat jugak membuatkan Wanita ni jadi lebih yakin.
Ini kalau nak makin nipis..macamana nak yakin depan cermin??






Setengah orang cakap ..kalau kita ikat rambut dengan ketat pun boleh menyakibatkan rambut 
gugur..tapi rambut Alam ni tak de la sampai ke bahu pun..nak diikat pun tak boleh dah..

Ada la pulak Alam try amalkan makan B complex shaklee tu kononnya untuk bg zat besi nak tampung
kekurangan nutrien dalam badan Alam ni..pun tak berkesan jugak..mungkin tak sesuai untuk rambut Alam
dan sesuai untuk bagi nutrien yang lain je..tak pe la..Alam pun tak salah kan Shaklee..Tak semua produk
sesuai ..ye la..setiap orang bukan sama..

Ok..dah panjang berceloteh gara2 rambut Alam gugur...

Disebabkan Alam kemurungan..En Suami pun try la beli produk ni

Dari V Asia.


Fungsinya untuk

Membantu melebatkan rambut dan kesan yang lebih baik dari krim dan gel. Didatangkan dengan Syampu Ikalurus 40 ml secara percuma.

Membantu mengekalkan melanin rambut agar kekal kehitaman.
Sesuai digunakan sebagai tonik harian siang dan malam supaya akar rambut kekal sihat dan segar.

Membantu membekalkan nutrisi, protein, vitamin dan mineral yang lengkap bagi menggalakkan pertumbuhan rambut , melebatkan rambut dan menguatkan akar rambut.
Bertindak sebagai aromaterapi yang menyihatkan, menyegarkan kulit kepala dan menenangkan pengguna.
Membantu mengatasi masalah rambut gugur, gatal kulit kepala dan kelemumur.

Cara penggunaan ditulis di kotak..

Selepas menggunakan SYAMPU IKALURUS, sembur tonik SUBURAMBUT  dan ratakan pada kulit kepala.



Ini adalah review dari Alam sendiri memakai Set Tonik Subur Rambut ni..Mungkin sesuai untuk 
orang lain..Tapi tetap tak sesuai untuk Alam..

Sedih la..Lepas pakai jadi makin kurang terus rambut..semakin nipis..



Set ni ada 2 ..shampoo dan tonik ..Tonik dia memang wangi dan menyejukkan kulit kepala..

tapi tetap tak LUT..

Alam dah guna 2 Kotak ..dan dek kerana makin kurang dan nipis..Alam stop pakai..ye la..kalau guna sekali
nanti mungkin tak berkesan kena try banyak so Alam try guna 2 kotak selama 2 bulan..Hasil tetap 
tak memuaskan

Ada yang nak rekomen kan Produk lain x? Mungkin berhasil..Alam amat menerima sebarang komen.
Terima kasih.



13 comments:

  1. Zumal pun tak nak fikir banyak2 takut botak. Nice produk...

    ReplyDelete
  2. alamak kalo makin nipis memang kena stop la.. kita xmo rambut makin nipis. okay CT kongsikan tips kazen CT kasi.. dia mmg penah botak kecik kt atas kepala.. mmg da setompok xde rambot. smpai trpaksa cover2 ngn eyeshadow hitam sbb dia x pakai tudung time tu. dia beli minyak kelapa dara
    di kedai runcit india. minyak tu mmg ade jual kat situ je. lupa nama.. sorry. 2 bulan pakai anak rambut naik n alhamdulillah rambut da ok lebat balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak kelapa dara? dlm botol kaca atau plastic? or any packaging? kut2..la Alam dapat cari..huhu..

      Delete
  3. WP pun nak cadangkan cari penyubur rambut yang berasaskan minyak kelapa dara.
    Di kedai2 herba biasanya ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok tengah mencari product yang OK..tak kisah la..kedai runcit pun asalkan boleh pakai ..halal ..nak try je..

      Delete
  4. Adeh! ggih juga Alam mencuba sampai ke botol kedua tu.
    Kalau Mrs. A mesti sekejap aje guna dah stop ialah kita mesti dah boleh agakkan sesuai ke tidak untuk diri sendiri.
    Mrs. A pun ada masalah rambut gugur tapi malas nak ambil kisah sangat lagipun tudung sebagai penyelamat hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih jugak la..dah nama pun taknak "hentam" product yang laris ..kut2 la..menjadi kali ke2 tu..maybe 1st pakai tu kesan sementara..hihi...last2..jadi makin..dan makin teruk...kepala tak lut..hahhaha

      Delete
    2. Tudung mmg selamat nak cover..tapi makin malu pulak kat En Suami..ye la..bini rambut botak cin nanti ..lagi gerun difikirkan..heheheh

      Delete
  5. Siqah dah cuba produk ni dan tak sesuai jugak dengan diri ini. Sekarang guna produk Himalaya. Setakat sekarang, tak nampak kesan sangat. Rambut sama je gugurnya. Kalau berkurangan pun tak perasan kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah pun same ke..ase macam nak je cuci rambut dengan santan je..hahaha

      Delete

Pages