Follow Us @soratemplates

Wednesday, March 28, 2018

Cara booking tiket mudah dengan Traveloka | Promo Kuala Lumpur – Jakarta

Nikmati Penerbangan Kuala Lumpur – Jakarta Pada Harga Terendah

Hello guys! Tengah buat apa tu?? Tengah survey tiket flight ke? Sebut pasal booking tiket flight ni, aku ada satu benda nak bagi tau kat korang ni. Kalau korang nak tahu, korang boleh dapatkan tiket flight ke destinasi yang korang nak pergi tu dengan harga yang terendah tau! Di mana nak booking? Di mana lagi kalau bukan di website Traveloka or apps Traveloka. Di situ korang boleh la book tiket flight korang dengan mudah! Booking then terus bayar..senang jer kan! Tak perlu korang nak bersusah payah nak pergi ke kaunter untuk book tiket flight. Sekarang ni semua ada di hujung jari jer!

Cara-cara nak booking tiket ni mudah jer, korang search jer flights from Kuala Lumpur to Jakarta di website mahupun apps Traveloka then nanti korang akan dapat screen untuk carian tiket ke Jakarta. Untuk pengetahun u olls, harga tiket flight ni sentiasa berubah dari masa ke semasa tau, so better korang book terus kalau dapat harga yang terendah tu bukan apa takot esok harga tu naik ke mana kita nak tahu kan. Tiket juga korang boleh booking untuk sehala ataupun dua hala. Apa yang korang kena buat, korang pilih bulan and tarikh yang korang rasa sesuai untuk korang bercuti then klik jer pada tarikh tu.

Alam try check harga bulan May

Oh ya! Bawah tarikh terdapat harga sekali tau, so buatlah pilihan yang bijak yer..hahahaha! selain itu, korang juga boleh survey harga hotel di Jakarta if korang tak ada tempat untuk menginap. Kalau dah ada tu korang boleh survey jadual perjalan dari Kuala Lumpur ke Jakarta untuk setiap hari, semuanya ada di page yang sama.
Malindo Air murah sikit bagi Alam

Seperti yang aku mention tadi, korang just klik tarikh untuk proceed to booking tiket flight. 
Kemudian korang akan dapat page yang memaparkan senarai flight dan masa penerbangan. 
Di page ni lah korang kena buat pilihan sebab tak semua flight berlepas pada waktu yang sama. 
Terpulang la kat korang nak pilih flight Air asia, Malindo Air ataupun flight yang lain sebab semua pilihan flight ni 
mempunyai keistimewaannya yang tersendiri. U olls juga boleh ubah carian untuk booking ni, 
kalau korang nak ubah korang boleh tekan button change search yang warna biru di sebelah atas kiri page tu tak silap aku. 
Function button tu ialah untuk korang ubah destinasi, tarikh sekiranya korang tersilap masukkan tarikh or destinasi korang. 
Tak perlu la nak ke page utama untuk ubahnya so di sini dah jimat masa korang. 
U olls juga boleh pilih nak booking tiket untuk berapa orang dewasa, kanak-kanak mahupun bayi. 
Then last sekali korang pilih la jenis class seat yang korang nak then klick search button. 
Okay, selepas dah buat keputusan nak pilih flight yang mana and masa untuk berlepas korang 
boleh klick button choose untuk ke next step pulak.

Semak semula details tiket korang dan harga lepas tu boleh la proceed untuk booking. Make sure korag masukkan maklumat yang betul dan sahih yer sebab untuk simpanan rekod penerbangan. Jangan main letak jer okay!




Last sekali bayar la apa lagi! Hahaha. Korang boleh bayar dengan menggunakan online banking or kad kredit. 
Bagi aku better bayar guna online banking sebab mudah. Bagi aku la kan, tapi itu terpulang kepada individu 
la nak bayar cara macam mana..hehehehe.


Kenapa kena booking gunakan Traveloka?? Banyak benefit yang korang akan dapat if korang booking menggunakan traveloka ni taw. Antaranya ia adalah satu transaksi dalam talian yang selamat dimana segala maklumat korang dilindungi oleh teknologi RapidSSL yang sah dan korang juga akan dapat tiket yang korang book tu terus dalam email korang. Ia juga merupakan satu carian yang paling meluas dimana korang boleh buat perbandingan harga dari murah sehinggalah ke mahal, sama seperti carian hotel korang juga akan dapat membuat perbandingan dari hotel bajet sehinggalah ke hotel bertaraf lima bintang! So apa tunggu lagi?? Jom gunakan traveloka sekarang!!



5 comments:

  1. Memang mudah nk book hotel n flight dgn traveloka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..mula2 tu terkial jugak la...dah biasa ok la jugak..murah kalau survey :)

      Thanks drop blog Alam abg kie

      Delete
  2. trveloka mmg friendly user..sgt senang :D
    follow here #68

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks follow Alam..promo punya kes..kita UP traveloka

      Delete
  3. Dengan Traveloka, segalanya mudah kan...

    ReplyDelete