Follow Us @soratemplates

Saturday, March 24, 2018

Food Review | Dinner Invitation ~ Golden Triangle Penang

On earlier March , CM have join a dinner with Engineering Department by Department Head of Vision Team at Golden Triangle Queensbay Mall, Penang.

Melonjak bila Bos tunaikan janji kepada kami semua jika gigih bekerja , actually dinner as a support and appreciation on work during in year.
Email dah dapat bulan Feb lagi sebagai persediaan kami jika tidak dapat hadir.

So here review that CM can share to all readers.

Layanan Pelayan is Superb

CM pergi berdua bersama rakan sekerja ,tiba je di restoran ni memang sunyi je dan terus diiringi oleh Pelayan ke meja kami.
Meja dah ditempah by our Engineer elok sampai pun dah ramai yang telah duduk bersembang.Total team member included our Engineer is 19pax.

Kami disapa mesra oleh seorang pelayan lelaki untuk memilih minuman, Makanan telah pun di booking by Engineer .
Ruang yang berhawa dingin serta meja yang selesa dengan putaran kaca ditengah memudahkan pelanggan mengambil makanan.

Pelayan yang Mesra

Mata CM beralih ke arah pelanggan yang lain.Meja disusun dengan kemas dan teratur.Pelayan sentiasa menunggu di tepi corner kaunter dan jika pelanggan inginkan bantuan ,cepat je pelayan melayani karenah pelanggan.
So kalau nak tambah air atau memesan menu lain tak la pelanggan terkial-kial nak memanggil Pelayan.
Bila habis je hidangan kami yang jamah ,cepat je pelayan mengganti dengan hidangan yang lain.

Menu Hidangan 

Engineer kami memilih hidangan Thailand dan Laotian cuisines.Di sini Ada menu Thai , Laos dan Vietnam disediakan .
Mengenai hidangan bagi CM sedap dan kena dengan tekak.Cuma untuk Tang Hoon Claypot tu Alam tak berapa minat rasanya .
Chinese kan suka makan Tang Hoon sebab tu la termasuk dalam list menu kami.

Harga yang berpatutan 

CM sempat mencuri baca di internet Harga bagi setiap Menu yang Engineer share in Vision group email.
Bagi alam harga berpatutan dengan portion yang disediakan.

Negatif thinking dah bertukar Positif

Actually jujur CM share , selama ni CM ingat harga direstoran ni sangat lah mahal seperti portion yang CM makan di Manhattan Fish Market.
Tetapi harga disini jauh lebih murah .So on next planning CM will treat family CM on next time if Alam dapat Bonus terlebih sikit.

Buku Menu

Menu yang mudah difahami sebab disertakan dengan penerangan bahasa melayu dan English .

Rasa dan Penyediaan Makanan.

Bagi CM 3 kata untuk describe its. Simple , Delicious and Tasty.



1st Round 
2nd Round



Claypot Tang Hoon Prawns

Deep Fried Garlic Fish 
Fresh Veggie Bencurd Roll



Namprik Chicken

Pakapu New Zealand Mussels ( with Basil Leaves)

Songkhla Lemon Steamed Fish

Squid in Spicy Thai Sauce

Tempura Squid

Thai Fried Rice


3 comments:

  1. amboiii tergodanyaa tengokk makanan semuaaaa T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai..Ade lebih kita makan besar sikit..ni pun mujur Bos belanja dulu..

      Delete
  2. Menu-menu menggugat iman dan diet. Sedaaapnya!!!

    ReplyDelete