Powered by Blogger.

Follow by Email

REVIEW | AIKEN TEA TREE OIL

by - May 30, 2018

AIKEN TEA TREE OIL

Alkisah,CM dah dekat 2tahun pakai set Tati(cream malam , cream siang dan toner ), tapi dek kerana kulit muka yang kian berbintik merah dan saranan Colleague ( Hana )  ask to stop
sebab katanya product ni ada merkuri sebab tu la kulit muka dua minggu Ok then after  2 minggu akan jadi berbintik semula.

So CM nak try stop dan apply product lain yang bebas merkuri.

CM pun tanpa segan silu tanya la kat si Hana ni, Apa toner yang bagus untuk sekatakan kembali face skin , and she suggest Aiken product.
Once CM dengar tentang Aiken, setahu CM .Mak CM pernah pakai bedak dari Aiken dan Yes, amat berkesan untuk kulit yang kering.

Last week , She bought to CM ~ Aiken Tea Tree Oil



Seminggu ni CM guna toner ni setiap hari without skip 1 day pun.Alhamdulillah , nampak ketara pori2 CM makin menutup dan kulit Fresh .
Tak perlu pakai bedak tebal sebab kulit muka tak nampak kusam dan burn lagi.
Bintik merah dan kesan jerawat tidak nampak hitam dan bertompok lagi.

Actually product ni ada dijual di Watson je..kat some farmasi pun ada.Murah je Rm4.80.Jimat banyak dari toner yang branded .
Aiken product ni kebanyakan nya bahan semulajadi.

Toner ni takda bau , dan tugas dia adalah membuang kotoran yang melekat di muka serta mengecilkan pori muka.

So Alhamdulillah, wajah makin bersih ..Harap2 berkesan tanpa cela lagi..

You May Also Like

20 comments

  1. Sy bru nk try..hope sesuai la..sblm pkai toner xprnh ngamm

    ReplyDelete
    Replies
    1. toner ni jenis tak mengelupas so..easier and tak mencedera kan wajah..kadang kalau jenis yang mengelupas ni ..habis jadi nipis kulit muka ..

      Delete
  2. Sy bru nk try..hope sesuai la..sblm pkai toner xprnh ngamm

    ReplyDelete
    Replies
    1. good toner to try..atleast tak la mahal ..below 5 ringgit je..kalau kat guardian selalu ada offer

      Delete
  3. Replies
    1. baru nak reply harini..hehehhe..lama tak berblog...awak masih pakai lagi toner ni ? ada perubahan tak ?

      Delete
  4. Sesuai tak toner ni untuk kulit kering?

    ReplyDelete
  5. Dah pakai sebulan lebih tapi pori masih bole nmpk. Harga toner ni Rm9 kat watson dan guardian

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulll ...kat guardian selalu ada offer

      Delete
    2. pakai konsisten tak ?..jangan campur banyak product sangat k..

      Delete
    3. awak baru add blogger template baru ke?

      Delete
  6. Saya dah try 2 tahun..Alhamdulilah muka dah x berminyak sngt dan muka makin bersih !Kawan2 pun tegur tauuu😍saya cuma pakai aiken toner dgn moisturiser aiken..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..alhamdulillah..nak tau hasil kena bersungguh kan..bagus utk kulit kita jugak..yg penting tak mengelupas

      Delete
  7. kita pakai this one! suka sebab sesuai dengan kulit muka!

    ReplyDelete
  8. Saya jenis kulit muka yang sensitif boleh tak pakai ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah Okey..sebab toner sesuai utk semua jenis kulit.Elakkan pakai product clay kalau awak kulit sensitif.

      Delete