Follow Us @soratemplates

Friday, December 14, 2018

Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom

December 14, 2018 0 Comments

December giveaway , 

Jom kita meriahkan G.A di bulan terakhir untuk 2019.

Click link to direct owner.Mamapipie

CM rajin sikit malam ni , so CM trying to submit before late nite, bukan apa ..cuma takut terlupa dibesok hari..Nampak je GA terus create new post..

Merancakkan posting tak salah pun kan..hmm.tunggu apa lagi..Ah jom la submit 

( ''  ,)



Segment ini berakhir pada 31/12/2018 11.59 Malam

Thursday, December 13, 2018

REVIEW ❤ TEMYRACLE ~ RICE MILK SOAP

December 13, 2018 0 Comments
Rahsia Penjagaan Wajah Cara CM |
Ini bukan review yang berbayar , tetapi perkongsian secara jujur selepas memakai selama sebulan.





Apa yang CM rasa dan hasilnya sangat memberangsangkan.

Sabun ni recommended by Friends : Anees Farhana Rahim

Alkisah ...

CM share sikit introduce nye..

Ramuan sabun ni adalah berasaskan gabungan daripada gliserin,susu padi, biji padi dan minyak kelapa
menjadikan kulit anda sempurna untuk mengecilkan liang-liang pori di wajah .
Kulit berminyak sebenarnya memberi kesan menjadikan liang pori tersumbat dengan ini membuatkan
bakteria boleh meningkatkan potensi terhasilnya jerawat di wajah .

Dengan bahan-bahan ini, kebanyakan faedah yang anda dapatkan bukan hanya supaya kulit yang lebih jelas
tetapi ditambah dengan mencerahkan kulit anda!

So..CM share supaya kita menjadi orang yang bernasib baik 
untuk mempunyai kulit yang cantik dan bersih.

Review ikhlas dari CM , bukan sebab kawan yang menjual , mula pakai sabun ni dalam tempoh
seminggu tak rasa sangat kelembutan wajah tu, masuk minggu ke 2 ,
CM rasa wajah makin tak berminyak ketika bangun dari tidur, En Suami pun ada tegur ,

" Muka sayang dah kurang sunburn dan minyak "..

Bila dengar dari mulut suami CM , so CM rasa berpuas hati la..
kadang kita yang rasa wajah kita lembut , tapi orang tak nampak hasil dan kesan yang ketara sangat.
Wajah berminyak dapat menternak Jerawat..so kalau dah hilang minyak tu ..takde la Jerawat..

Sesiapa nak product Temyracle ni boleh la contact kawan saya ni Puan Anees Farhana


πŸ’œ TEMYRACLE πŸ’œ
0174228418

Saturday, December 8, 2018

Wednesday, December 5, 2018

Siapakah Pemberi Hadiah yang Terbaik ?

December 05, 2018 2 Comments

“Sisters are different flowers from the same garden.” 


Harini CM unboxing gift birthday from my Kakak Sulung..1 Family called her Mama ❤❤..The best part is I still got my birthday present after i am married.Who said that family not appreciate you ? Even not give a gift if they were married?


Love Mama




πŸ’œ





















Thursday, November 29, 2018

My Favourite Parfume / Body Mist πŸ’

November 29, 2018 2 Comments


3 beradik ni Mesti Ada dalam bilik CM..Sebab laki i perokok..so untuk kurangkan bau rokok,,aku spray je dalam umah nak hilangkan bau..

Sedia maklum , wangi nya kalau sembur semerbak ..










Info i kutip dari google..Perfume suami sponser..beli time offer buat stok.. πŸ€ͺ

LOVE SPELL

A flirty, floral fragrance. Hypnotize in Love Spell, a vibrant, irresistible blend of lush cherry blossom and juicy peach.  Experience the luxury of fragrance. Refreshing formula is infused with  conditioning aloe vera and calming chamomile. Spray on for a sexy touch of scent.

Be Seduced

Victoria's Secret Mist Be Seduced is refreshing body mist with a unique blend of raspberry creme, freesia and sultry woods.


Strawberries & Champagne Perfume

Its signature fruity sweetness comes from an infusion of the namesake strawberry as well as creme de Cassis, a blackcurrant liqueur that complements the bubbly twist of champagne. Hyacinth and white flowers add a feminine floral layer, enhanced by a soothing mix of chamomile and aloe vera.

Tuesday, November 27, 2018

Mee Roket Kuah Tulang Viral ❤

November 27, 2018 0 Comments
Hello and Good Day for all of you,
Okey , harini CM nak share satu tempat , baek punya untuk peminat Mee Tulang .Dah ada satu gerai yang menyediakan Mee Tulang di kawasan Penang, so pendek cerita tak yah g jauh2 semata-mata nak mencari Mee Kuah  yang sedap dan yang paling penting , ianya MURAH .
Tempat ni dah digemburkan di dalam Penang Kini , Encik suami pun suruh p try kot2 la sedap.So Last week CM p dengan group lunch la.
Memang terbaik , kuah pun pekat .Takde la berminyak pun macam salah satu komen dalam Penang Kini tu.
Taknak tulang nak daging.hihi,,Tak mahal pun ..




Terletak di depan Kilang Jabil, Bayan Lepas Industrial Area. 
Tempat ni dah pun menjadi tumpuan para pekerja industri di situ dan penduduk sekitarnya.

Kesedapannya memang padu tidak terkata. Sekali kena pasti nak repeat punya. Jom pakat try kita pi sana. Yang bestnya la ni ada COD ke seluruh Penang kita..😍
Delivery pun ada..call je


Waktu Perniagaan: 11am-7pm, Tutup hari Ahad
Follow Page : MEE ROKET
Lokasi: Pak Andak’s @ Wak Cafe, Hilir Sungai Kluang 1, Bayan Lepas, drive there using Waze: https://waze.com/ul/hw0zq4jty3

Sunday, November 4, 2018

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com

November 04, 2018 3 Comments

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.



Amboi ..kian berhabuk blog CM . Sekejap ja "MASA" tu berlalu dah hampir dengan Tahun 2019.


CM pun dah lama tak blogwalking blogger yang lain dek kerana tubuh tak berapa nak sihat sebulan dua ni..


Bukak je blog terpandang ada Giveaway dari Maisarah. Di fahamkan ianya adalah Sempena ulangtahun bulan kelahiran Maisarah.


“Selamat hari lahir untuk kenalanku , semoga dengan semakin bertambahnya usiamu , semakin mendekatkanmu dengan Allah SWT. Juga Alam doakan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T”

~Direct click banner for Join~

Monday, September 24, 2018

Big Bad Wolf Books Festival Back to Penang

September 24, 2018 1 Comments
Yehooooooooo...
Its Back!!!!!



Actually tahun lepas takdak kat Penang ..and Tahun ni the Wolf will be heading to the Pearl of the Orient next!

Dah get ready all student and readers?



Time ni pulak dah dapat gaji ...so kita shopping buku nanti ye..

More info : FB BBWBooks





"Throwback story "
~04/04/2016~

Pesta Buku telah bermula .Seyes makan hati sapa yang tak p jelajah..

Bayangkan buku notebook kulit tebal keras tu ,selalu yang CM beli kat Popular harga dalam 15ringgit ke atas tapi kat sini hanya sebuah  10rgt dan 8 ringgit sebuah je..

Novel pulak setiap novel hanya berharga RM5 sebuah buku..
Bermacam jenis buku ade ..cth sains fiksyen,parential book,puzzle,exclopedia..macam2 la,.yang best tengok novel tebal english,,yang hanya berharga RM5 je..memang gila buku.,

CM tak sempat nak snap area dalam gudang buku tu..cuma sempat snap area pathway nak keluar dah,sesak sangat2..but best..tak payah queue panjang..sebab cashier counter banyak .

So here the photos..I share..



Hasil Tangkapan

Colourful plate and frame
Another frame and photos

The Pathway.

Main Entrance Time Square