Monday, February 26, 2018

# Belinjau # FOOD

Buah Belinjau





Kalau dapat buah ni mak suka buat masak Gulai ..
Cara masak lebih kurang macam Gulai Ikan Talang tapi ikan tu ganti dengan Buah belinjau dan tambah la Udang nak bagi manis kuah gulai tu.

Biji belinjau mengandungi kadar urea yang agak tinggi dan oleh itu, tidak sesuai dimakan pada jumlah yang banyak terutama bagi 
mereka yang menghadapi masalah gout.

Sebab jarang ada di jual so Alam share rupa buah ni..Sedap tau ..rapuh dan berlemak .

Korang pernah makan x?


2 comments:

  1. tak pernah makan dan first time dengar nama nya.. hihihi..

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi nampak buah ni. First time tahu kewujudan dia. Anyway singgah sini & Follow blog ni :D

    ReplyDelete

Pages