Follow Us @soratemplates

Saturday, July 28, 2018

Review | Alyla Royal Pine - Wajah Breakout

Gara- Gara Udang Viral Sepit Biru
Udang tak bersalah

Actually Alam , tak salah Udang tu pun cuma Alam tak tau yang Alam alahan Udang jenis tu.
Selama ni Alam makan jenis Udang sayur la , Udang Putih la atau pun Lobster ..Okey je muka .
Cuma bibir Alam akan alami kering dan merah..Okey itu , accept la sebab Alam tahu Alam elergik area bibir je.

Cuma Alam Tak Tahu Alahan kepada Udang Viral sepit Biru yang En Suami belikan..eh..tak salah Suami pun beli,
Sebab Suami tahu Alam suka makan Udang..So salah siapa ?

Salah Alam le..sebab tak tahu..dah memang tak tahu..hahahha

Nak jadikan cerita Alam makan Udang tu lepas masak Sambal Tumis...Sedap sungguh..

Oh..My Sambal udang 

masa makan memang tak rasa pape gatal ..cuma selepas 3 jam..Ya Rabbi..gatal muka dan badan tak tau nak cakap.
Sampai naik merah dan bintik2 kecik muka..hmmm..Habis la..Muka aku...

Selang berapa jam Alam tak tahan ..Alam pun pergi ke kosmetik shop kat bawah blok Alam.
Cik Aney kecik suggest Alam deja kosmetik la , Kharisma kosmetik la..Alam gatal teruk bukan nak 
cantik kan kulit ..So Cik Aney kecik tu suggest la 1 Krim ni..sejuk kata nya ..memang untuk Muka breakout..
Nah..amik kau..wajah breakout terus dia cakap..hahaha..

Sabar je la..

"Sat Aney..Kak google jap ",...hahhah..dia gelak je..sebab mahal sampai 70 harga dia..so kena la tahu dulu contain dia..wajah breakout kan..

Bukak google check dan baca satu blog ..memang untuk sejuk dan baik pulih kulit wajah breakout.
So bukak Lazada pulak..Aney cakap ..''Lazada 75 kak ''...

Lazada ...kalau ada offer boleh la beli . hihi


Okey la..Akak beli 1....Balik tu Alam punya lumur la sikit je sapu ..tak yah banyak2 sebab dia resap kejap je dan tak berminyak .
Kotak dan Bekas 

Tekstur Jelly 

Sejuk sikit kulit muka..maybe sebab contain nya berasaskan jelly madu.

Alhamdulillah selepas Apply 3minggu..Muka Alam tak gatal dan kebetulan jugak..memang untuk wajah breakout.
Bekas Bintik2 dan jerawat dan berkurang , bekas pun dah makin malap.Alam tak payah pakai krim lain selain sapu jelly tu..datang kerja tak pakai foundation dah..sebab nak bagi kulit muka rest balik dari krim ...Selalu nya Alam pakai TATI..dek kerana rakan sekerja cakap TATI dah termasuk dalam krim yang ada merkuri..Alam stop ..takut lagi teruk kalau apply jelly madu ni dengan TATI.




Gambar asli tak adjust lighting langsung taw , Sebelah kiri ( pipi kiri dan kanan bintik macam tu penuh muka ) , gambar kiri selepas Apply Krim tu 3 minggu.

Mahal tapi berbaloi..Krim pun ada lagi tahan 3bulan kalau pandai jimat..dek kerana mahal ..So memang kena jimat la..melayani wajah breakout punye hal.

Ini review dari Alam sendiri dan tidak berbayar , mahupun dari Aney..hehehe.

Alam just google je dia punya Kelebihan... (''  , ) dan Alam bagi kredit kat blogger bawah ni


Fungsi & Kelebihan Royal Pine Flawless Cream :

- Tekstur 'cream to gel' yang transparent, lembut sejuk, sesuai dijadikan agen pelembab kulit muka
- Memperbaiki tekstur kulit yang rosak
- Mengecutkan jerawat dengan pantas
- Menghalang pembentukan jerawat baru
- Pudarkan cela & parut jerawat pada lapisan kulit
- Hilangkan rashes, kemerahan & kegatalan pada kulit akibat alahan
- Mengurangi masalah kulit berminyak, liang pori terbuka 
- Menyegarkan kulit, agar nmpak lebih beseri2
- Kulit glowing semulajadi tanpa kesan parut, jerawat & darkspot
- Sebagai 'collagen booster' yang mengurangi kedutan & menganjalkan kulit
- Sesuai untuk semua jenis kulit terutama yang alami masalah 'acne prone'
- Menjadikan makeup tahan lama (boleh dijadikan pengganti primer).




3 comments:

  1. lahai... sayangnya kulit muka... kak mia pun takleh makan udang banyak.. kalau makan sekor dua je...


    psssttt.. Salam... Terima kasih kerana sudi join Segmen Nak URL Blog #35 Mialiana.com

    Senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2018/07/senarai-url-blog-35.html

    Maaf sangat-sangat. Mia baru sempat nak blogwalking dan pemenang akan diumumkan pada hari ini juga.

    Semoga berjaya (^_^)

    ReplyDelete
  2. hi Kak Mia..sampai lupa giveaway tu ...apa2 tahniah utk pemenang .. ;)

    ReplyDelete
  3. Sy pun kadang allergic jugak.. xpasti kenapa huhu

    ReplyDelete